Giresun'da Eller Semaya Filistin İçin Açıldı

TAKİP ET

Giresun genelindeki camilerde, Filistin'e destek amacıyla "Gazze İçin Duaya Duruyoruz Programı" düzenlendi. Programlar kapsamında yatsı namazı öncesinde Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde yurt genelinde il ve ilçe müftülüklerince düzenlenen programlarda Filistin'e destek için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. 

Giresun İl Müftülüğü tarafından Çınarlar Camii’nde gerçekleştirilen programda, din görevlileri Fetih, Yasin ve Mülk surelerini okuyarak Kur’an-ı Kerim'den ayetler sundu. Ayrıca kasideler seslendirilip, tekbir ve salavatlar getirildi. Program, yapılan dua ile sona erdi.

Dua sırasında, "Rabbimiz! Sen, mazlumların yardımcısı, zalimlerin düşmanısın. Mahzun ve masum gönülleri her türlü zulüm, bela ve musibetten koru! Zulme uğrayan Filistinli kardeşlerimizi yalnız ve yardımsız bırakma! Ey hayatın ve ölümün sahibi olan Rabbimiz! Kudüs'ün mirası Gazze için canını feda eden tüm şehitlerimize rahmet eyle, onların ruhlarını aydınlat. Onları Sevgili Peygamberimiz (sas) ile Bedir ve Uhud şehitleriyle birlikte cennetle mükafatlandır, onların yüzünü güldür Allah’ım! Bu kutsal dava uğrunda yaralanan kardeşlerimize acil şifalar ver Allah’ım! Ya Rabbi! Bugün Filistin ve özellikle Gazze'de yaşanan zulme maruz kalan tüm kardeşlerimize yardım et! Bizi de onlara yardım eli olma konusunda destekle Allah’ım!” şeklinde dualar edildi.

Programa İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.