Giresun'da 'Doğum Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması ve Afet Durumunda Doğum Süreci Yönetimi' Eğitimi Başladı

TAKİP ET

Giresun'da, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen 'Doğum Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması ve Afet Durumunda Doğum Süreci Yönetimi' eğitiminin 2. grup çalışmaları başladı.

12-16 Mayıs 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitimler, “Doğal Olan Normal Doğum” temasıyla hazırlanan “Normal Doğum Eylem Planı” ve “Ebelik Eğitimlerinin Güçlendirilmesi” faaliyetleri kapsamında düzenleniyor.

Eğitimin açılışı, Giresun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İskender Aksoy, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Köksal ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Giresun İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı ve Giresun Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi koordinatörlüğünde yürütülen eğitim, ebelik mesleğinde görev yapan sağlık personelinin bilgi ve becerilerini artırmayı hedefliyor.

Toplam 5 gün sürecek olan programın ilk 3 günü teorik, son 2 günü ise uygulamalı eğitim şeklinde devam edecek. Eğitimde Dr. Öğr. Üyesi Tuba Enise Benli, Dr. Öğr. Üyesi Cansu Işık, Ebe Gülbin Güneş, Ebe Seyhan Kılıç, Ebe Seval Karakılıç, Ebe Seda Çoşkun ve Ebe Derya Yılmaz eğitimci olarak görev alıyor.

Eğitimlerle birlikte, doğum sürecinde normal doğumu teşvik etmek, sezaryen oranlarını düşürmek, maternal ve fetal sağlığı iyileştirmek, afet ve riskli durumlarda daha etkin müdahale kapasitesi oluşturmak amaçlanıyor.

Giresun İl Sağlık Müdürlüğü Giresun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İskender Aksoy Normal Doğum Eylem Planı Ebelik Eğitimlerinin Güçlendirilmesi Eğitim