Giresun'da Deneyap Teknoloji Atölyeleri seçmeleri başladı

TAKİP ET

Giresun'da, geleceğin mühendislerini, teknoloji girişimcilerini ve liderlerini yetiştirmek amacıyla eğitimlerin verildiği Deneyap Teknoloji Atölyelerine öğrenci seçme süreci başladı.

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu ve Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Ergün, Giresun Deneyap Teknoloji Atölyesini ziyaret ederek çalışmaları inceledi. Başvuru sürecini takiben aday öğrenciler, Matematik, Fen, Algoritma ve Genel Kültür alanlarından oluşan E-Sınav'a katıldı. Başarılı olan adaylar çevrimiçi eğitim ve görev tamamlama aşamasına geçmeye hak kazanacak. Ardından davet edilecekleri Uygulama Sınavını başarıyla tamamlayan öğrenciler, Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim alma hakkı elde edecekler. Müdür Tosunoğlu, Deneyap Teknoloji Atölyelerinin gençleri tespit etmenin yanı sıra nitelikli eğitimlerle geleceğin başarılı bilim adamları, mühendisleri ve girişimcilerini yetiştirmede önemli bir rol oynadığını belirtti. Öğrencilerin Milli Teknoloji Hamlesi'ne ilgi göstermesinin önemine de vurgu yaptı.

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Ergün Giresun Deneyap Teknoloji Atölyesi