☰
✕

Giresun'da Demokrasi ve Millî Birlik Programları

TAKİP ET

Giresun Valiliği, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nün 10. yıl dönümü dolayısıyla il genelinde çeşitli anma programları düzenleneceğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitleri rahmetle anmak, gazilere minnet duygularını ifade etmek ve millî iradeye sahip çıkma kararlılığını vurgulamak amacıyla 13-16 Temmuz 2026 tarihleri arasında bir dizi etkinlik gerçekleştirileceği bildirildi.

Programlar kapsamında anma merkezi ziyareti, şehit kabri ziyareti, Mevlid-i Şerif programı, Demokrasi ve Millî Birlik Yürüyüşü, anma programı ve konferans gibi etkinlikler düzenlenecek.

Giresun Valiliği açıklamasında, 15 Temmuz ruhunun yaşatılması, birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesi ve millî iradeye sahip çıkma kararlılığının hep birlikte gösterilmesi amacıyla tüm vatandaşlar anma programlarına davet edildi.

Program akışı şu şekilde;

13 Temmuz 2026 Pazartesi

10.00 – Anma Merkezi Açılışı

Yer: Giresun Kültür ve Fuar Merkezi

14 Temmuz 2026 Salı

11.45 – Şehit İsmail Kefal’in Kabrini Ziyaret

Yer: Tirebolu / Karademir Köyü

15 Temmuz 2026 Çarşamba

12.00 – Şehitlerimizin Ruhu İçin Mevlid-i Şerif Okunması

Yer: Hacı Miktad Camii

19.30 – Demokrasi ve Millî Birlik Yürüyüşü

Güzergâh: Debboy Mevkii – Atatürk Meydanı

20.00 – Anma Programı

Yer: Atatürk Meydanı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı

Kur’an-ı Kerim tilaveti

Protokol konuşmaları

Ödül töreni

Şehit yakınlarının konuşmaları

Öğrenciler tarafından İstiklal Marşı ve şiirlerin okunması

Kahramanlık türküleri dinletisi

15 Temmuz Kahramanı Şehit İsmail Kefal belgeseli gösterimi

15 Temmuz film gösterimi

00.13 – Sela okunması

16 Temmuz 2026 Perşembe

14.00 – “İrade Bizim Zafer Bizim” Adlı Konferans

Yer: Giresun Üniversitesi Ömer Halisdemir Konferans Salonu

Anma Merkezi, 13, 14, 16 ve 17 Temmuz 2026 tarihlerinde 10.00–19.00 saatleri arasında; 15 Temmuz 2026 tarihinde ise 10.00–23.00 saatleri arasında vatandaşların ziyaretine açık olacak.

Demokrasi ve Millî Birlik Yürüyüşü 15 Temmuz