Giresun'da Cumhuriyet'in 100. Yılında 100 Bağış!

TAKİP ET

Giresun'da "Organ Bağışı" etkinlikleri kapsamında toplumun organ bağışı hakkında bilgi düzeyini arttırmak ve organ bağışını sağlamak amacıyla yapılan bilgilendirme çalışmaları devam ediyor.

Giresun İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan bilgilendirme çalışmaları Giresun’un Şebinkarahisar ilçesi Toplum Sağlığı Merkezi ve Şebinkarahisar Devlet Hastanesi’nde devam etti.

Çalışmalar kapsamında organ bağışı hakkında; her ölen kişiden organ nakli yapılıp yapılmadığı, ülkemizde hangi organ ve dokulardan organ nakli yapılabildiği, Türkiye’de organ nakli yapmanın yasal mevzuattaki yeri ve tarihçesi, beyin ölümünün ne demek olduğu ve nedenleri, beyin ölümü ile bitkisel hayat arasındaki farklar, beyin ölümüne kimlerin karar verdiği, dinen organ bağışının uygunluğu ve kimlerin bağışta bulunabileceği konularında açıklamalar yapıldı.

Etkinlik kapsamında Giresun İl Sağlık Müdürlüğü, Şebinkarahisar Toplum Sağlığı Merkezi ve Şebinkarahisar Devlet Hastanesi tarafından, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Bağış” hedefinin tamamlandığını duyurdu.

Giresun İl Sağlık Müdürlüğü Şebinkarahisar Şebinkarahisar Devlet Hastanesi Organ Bağışı