Giresun Belediyesi: "Yalan Haberler Hakkında Hukuki Süreç Başlatılmıştır"

TAKİP ET

Giresun Belediyesi son günlerde çıkan içme suyu hattı ve su kesintisi haberleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Giresun Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; “Son günlerde bazı yayın organlarının kamuoyunda gerçeği yansıtmayan iftira, yalan ve art niyet dolu karalama haberlerini hayretler içerisinde takip etmekteyiz.

Vatandaşlarımızın en temel ihtiyaçlarından biri olan su ile ilgili Belediyemiz son 4,5 yılda altyapıda 190 bin metre yeni içme suyu hattı oluşturmuş, 11 adet olan içme suyu kuyusunu 20’ye yükseltilmiş ve bununla birlikte birçok önemli çalışmalar gerçekleştirilerek Giresun halkının hizmetine sunmuştur.

Ancak son yıllarda dünyada ve ülkemizdeki iklim değişikliğine bağlı yağışların azalması sonucu oluşan kuraklık neticesinde, kullanılan su kaynaklarımızda su seviyesi önemli derecede düşüş göstermiştir. Bu nedenle geçtiğimiz günlerde özellikle şehrimizin bazı mahallelerinde kısmi su kesintisi yaşanmıştır. Kuraklığa bağlı yaşanan geçici su kesintisinde Belediyemizin içme suyu terfi sisteminde teknik olarak herhangi bir olumsuz durum söz konusu olmamıştır.

Yalan habercilik anlayışıyla maksadını aşan “Belediyenin, elektrik borcu olması sebebiyle içme suyunun kesildiği” haberleri tamamen iftira ve asılsız haberdir. Yaşanan bu durumu, siyaset malzemesi haline getiren ve belediyemizi karalamaya çalışan yayın kuruluşları hakkında hukuki süreç başlatılmıştır.

Vatandaşlarımızın gerçeği yansıtmayan bu ve benzeri haberlere itibar etmemesini rica ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

Giresun Giresun Belediyesi