Fuat Köse'nin Giresun'u: Hizmet Yok, Şikayet Çok
Giresun Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Fuat Köse, bir yılı aşkın görev süresi boyunca şehri adeta kaderine terk etti. Vatandaşlar, parkların bakımsızlığı, sokakların temizlenmemesi, çöp toplama sorunları ve yolların çukurlarla dolu olmasından şikayetçi. Geçen dönemde yapılan asfaltların tamiri bile yapılmazken, yeni projeler ise hayal oldu.
Vatandaşlardan Belediyeye Sert Tepki
Giresun’da yaşayan vatandaşlar, gazetemize ulaşarak belediye hizmetlerindeki aksaklıkları dile getirdi. Özellikle parkların durumu, ailelerin ve çocukların keyifli vakit geçirmesini imkansız hale getirdiği ifade edildi. 2024 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu İl Binası arkasında büyük kısmı tamamlanarak vatandaşların hizmete açılan park, geçen 1 yılda bakımsızlık nedeniyle tanınmaz hale geldi. Vatandaşlar, “Havalar güzelleşince çocuklarımızla parka gitmek istiyoruz, ancak karşılaştığımız manzara tam bir hayal kırıklığı. Park mı, yoksa terk edilmiş bir alan mı belli değil!” diyerek tepkilerini dile getirdi. Giresun’un en kalabalık mahallelerinden Teyyaredüzü Mahallesi’nde yapılan parkta gazetemize ulaşan fotoğraflarda parkın genel düzenlemesinin tamamlandığı oyun alanları, oturma grupları gibi donatıların yerleştirilmesi beklenen parkın kaderine terk edildiği görüldü.
Sokak temizliğinin yetersizliği, çöplerin düzenli toplanmaması ve kaldırımların tamir edilmemesi de Giresunluların sabrını taşırdı. Şehirdeki çukurlarla dolu yollar, sürücüler için tehlike oluştururken, belediyenin bu sorunlara kayıtsız kalması eleştirilerin odağında.
Giresun Kamuoyu Soruyor: Hizmet Ne Zaman Gelecek?
Giresun halkı, Belediye Başkanı Fuat Köse’ye sesleniyor: “Parkların bakımı ne zaman yapılacak? Çocuklarımız ve ailelerimiz ile güzel vakit geçirmemiz için gereğinin yapılması planlanıyor mu?” Vatandaşlar, şehrin hak ettiği hizmetleri görmek için daha ne kadar bekleyeceklerini sorguluyor.
Giresun Belediyesi’nin mevcut yönetimi, bir yıllık performansıyla sınıfta kalmış görünüyor. Şehir, hak ettiği temiz, düzenli ve modern görünümden her geçen gün daha da uzaklaşıyor. Giresunlular, belediyeden somut adımlar ve çözüm bekliyor.