Fındığınızı güvence altına alın

TAKİP ET

Giresun Valiliği fındık üreticilerini zirai don riskine karşı uyardı.

Fındık üreticilerini en tedirgin eden konulardan biri hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde gitmesi ve fındıkta oluşacak zirai don riski…

Bu nedenle fındık üreticileri zirai don riskine karşı fındık bahçelerini tarım sigortası yaptırarak devlet güvencesine almak ve zarara uğramamak istiyor.

Giresun Valiliği de fındık üreticilerini tedirgin eden bu konuyla ilgili bir duyuru paylaştı. Giresun Valiliği tarafından yapılan duyuruda; fındıkta zirai don riskinin bulunduğu Giresun’da, fındık üreticileri zirai don riskine karşı uyarılarak fındık bahçelerini sigortalatmaya davet edildi.

Giresun Valiliği tarafından yapılan duyuruda; “Fındık ürününüzü güvence altına alın” denilerek; "TARSİM’e üye sigorta şirketlerinin yetkili acentelerine başvurarak tarım sigortanızı yaptırın, fındık ürününüzü don riski ile dolu paketinde yer alan risklere karşı çok geç olmadan güvence altına alın” ifadelerine yer verildi.

%67’ye varan devlet prim desteği ile tarım sigortasında ürünlerinizi güvence altına almak için poliçe son kabul tarihi 3 Mart'ta sona eriyor.

Detaylı bilgi almak isteyen üreticiler ise TARSİM 172 numaralı telefondan iletişime geçebilecek.

Giresun Valiliği fındık üreticileri zirai don riski TARSİM tarım sigortası