Fındık üreticileri zirai don tehlikesiyle karşı karşıya!

TAKİP ET

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Giresun'daki fındık üreticilerini ve çiftçileri etkileyecek olan zirai dona karşı tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yaptığı uyarıyı duyurarak fındık üreticilerini ve çiftçileri zirai dona karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan verilerle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan uyarıda; “Ülkemizde sıcaklıkların halen mevsim normalleri altında devam etmesiyle beraber, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri (700 m üzeri) orta kuvvette, yer yer kuvvetli zirai don hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerde bulunan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

Zirai don tehlikesinin bugün saat 18.00’da başlayarak 25 Mart 2024 saat 09.00’a kadar süreceği belirtildi.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü zirai don fındık üreticileri