Fındık fiyatının ateşi sönecek mi?

TAKİP ET

Fındık fiyatlarında sezon başından bugüne yaşanan dalgalanmayı sizler için özetledik. Fındık fiyatlarının daha ne kadar yükseleceği ise merak konusu.

Fındık fiyatlarındaki dalgalanma devam ediyor. Sezon başında (Eylül 2023) 78-80 TL'lerden başlayan fiyatlar hızla yükselmiş 100 TL bandına kadar çıkmıştı. 100 TL'leri test eden fiyatlar biraz gerilemiş bir süre 90-100 TL arasında kalmıştı.

Sonrasında 117 TL'ye kadar çıkan fiyatlar bu rakamlarda kısa süre kalmış, akabinde 100 TL'ye kadar gerilemişti.

Devamında tekrar yükselişe geçen fiyatlar 120 TL bandını zorlamış ve buralarda kalmıştı.

120 bandında da uzun süre kalmayan fiyatlar bir anda 130 TL'ye kadar yükselmiş bu seviyeleri test etmişti.

Bu düzeyde bir süre devam eden fiyatlar şu günlerde 140 TL bandını zorluyor. 140 TL'ye kadar çıkan fiyatlar bugünlerde tekrar 135-136 TL'lere kadar inmiş durumda. 

Sezon başından bugüne kadar fındık fiyatlarındaki hareketliliğe bakdığımızda fındık fiyatının ateşinin sönmediğini söylemek doğru olur. Muhtemeldir ki önümüzdeki hafta ya da bir sonraki hafta fiyatlar 150 TL'leri test edecektir.  Mayıs ayı içinde de gelecek sezonun fiyatı ortaya çıkacaktır.  Ama borsa ürünü olan fındığın ateşinin hangi fiyatlarda söneceğini tahmin etmek gerçekten zor. 

Muhtemeldir ki Mayıs ayı içinde en yüksek seviyesine ulaşacak fiyatlar yeni sezon öncesi bir miktar düşecek yeni sezona gevşemiş fiyatlarla girelecektir. 

fındık fiyatları fındık fiyatları 2024 fındık fiyatları sakarya fındık fiyatları ne kadar fındık fiyatları düzce