Fındık Araştırma Enstitüsü'nden Giresun'da Yerli Makine Üreticisine Ziyaret
Fındık üretiminde verimliliği artırmak ve üreticilerin karşılaştığı sorunlara yenilikçi çözümler geliştirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Fındık Araştırma Enstitüsü, Giresun'da fındık hasat-harman makineleri imalatı yapan yerli bir firmayı ziyaret etti.
Enstitü Müdürü Dr. Yusuf Bilgen ve Ziraat Yüksek Mühendisi Habip Aydın, Giresun Küçük Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren ve 1971 yılından bu yana fındık hasat-harman makineleri üreten firmayı ziyaret etti.
Ziyaret kapsamında, üreticilerden gelen talepler doğrultusunda enstitü ile firma arasında gerçekleştirilebilecek Ar-Ge ve inovasyon projeleri üzerine karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Enstitü yetkilileri, iş birliğiyle geliştirilebilecek teknolojilerin, üreticilerin ihtiyaçlarına doğrudan yanıt verebileceğini vurguladı.
Ziyaretin sonunda, misafirperverliği dolayısıyla firma sahibine teşekkür edildi.