Filistin'e Tarihi Destek... Giresun'un Kalbi Sumud'la Attı

TAKİP ET

Giresun'da denizciler ve vatandaşlar, Küresel Sumud Filosuna destek vermek ve İsrail'in Gazze'deki saldırılarını kınamak amacıyla bir araya geldi. Etkinlikte, Filistin halkına destek mesajı verilirken, Karadeniz açıklarında dayanışma zinciri oluşturuldu.

Etkinliğe katılan tekneler ve deniz araçları, Giresun Limanı’ndan açılarak Filistin bayraklarıyla donatıldı, vatandaşlar ise kıyıdan destek verdi.

Katılımcılar hep birlikte Filistin için dualar edip dayanışma çağrısında bulundu.

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, Giresun halkının Filistin davasına duyarsız kalmadığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Giresun’un kalbi Sumud’la atıyor. İsrail’in barbar saldırılarını kınamak ve Sumud Filosuna destek olmak amacıyla bir araya gelen denizcilerimiz ve hemşehrilerimiz, Filistin için tek yürek oldular. Var olsunlar!”

Giresun Limanı Filistin Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti Giresun Giresun’un kalbi Sumud’la attı Sumud Filosu