Facia Gibi Kazadaki Sis Perdesi Aralandı

TAKİP ET

Sakarya'da, Kuzey Marmara Otoyolu'nda yoğun sisin neden olduğu zincirleme kaza sonucu meydana gelen trajik olayın detayları ortaya çıktı.

Olayda 7 aracın karıştığı kazada 10 kişi hayatını kaybederken, 63 kişi de yaralandı. Cumhuriyet savcıları ve jandarma ekipleri tarafından yürütülen detaylı çalışmanın ardından hazırlanan raporda, kaza anının nasıl gerçekleştiği ayrıntılı bir şekilde ele alındı.

Rapora göre, Kuzey Marmara Otoyolu'nda yoğun sisin etkili olduğu bir bölgede, Hüseyin Kamil Yıldız (31) yönetimindeki 48 VJ 236 plakalı hafif ticari araç, görüş mesafesinin sınırlı olduğu alanda O.K. yönetimindeki 01 ZT 460 plakalı TIR'a arkadan çarptı. Ardından, sis nedeniyle görüş mesafesinin olmadığı bölgede kazada hayatını kaybeden Sedat Değirmenci yönetimindeki 34 GOR 839 plakalı kamyonet, kaza yerine yardıma gelen 2 kişiye çarptı. Aynı bölgede seyir halinde olan Kayseri'den İstanbul'a giden 50 ACV 195 plakalı yolcu otobüsü, kazaya karışan araçları göremeyerek 5 kişiye çarptı.

Ayrıca, İstanbul'a giden bir başka yolcu otobüsü, kazayı fark ederek duran ve Giresun'dan İstanbul'a dönenleri taşıyan Esenyurt Belediyesi'ne ait 34 BC 2318 plakalı otobüse çarptı. Bu ikinci çarpışma sonucunda otobüslerde bulunan 3 kişi de hayatını kaybetti.

Kazanın ardından hastanelerde tedavi gören 45 kişi taburcu edildi. Şu an itibariyle 15 yaralı Sakarya'da tedavi görürken, 3 yaralı ise başka illerdeki hastanelerde tedavilerini sürdürüyor.

Jandarma tarafından gerçekleştirilen işlemlerin ardından dün adliyeye sevk edilen 7 sürücüden H.Ö., O.K. ve S.S., 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep verme' suçlamasıyla tutuklanırken, E.A., H.A. ve M.D. ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. F.Ç. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

giresun son dakika giresun son dakika haberleri giresun son dakika deprem giresun son dakika trafik kazası giresun son dakika hava durumu Giresun Giresun haber