Eynesil'de Dev Spor Yatırımı: 16.5 Milyonluk Kompleksin Temeli Atıldı
Eynesil'de uzun süredir beklenen büyük bir spor yatırımı daha gerçeğe dönüşüyor. Gümüşçay Mahallesi'nde inşa edilecek olan ve toplamda 16.5 milyon TL'lik değeriyle dikkat çeken modern spor kompleksi projesinin temeli coşkuyla atıldı.
Eynesil Belediye Başkanı Barış Güdük, törende yaptığı açıklamada, “Eynesil ilçemizin önemli bir ihtiyacını daha tamamlamak üzere temel atmış bulunmaktayız. Gençliğin potansiyelini ortaya çıkaracak, gelişimlerini pozitif yönde etkileyecek bu yatırım, sportif altyapının güçlenmesine büyük katkı sunacak. Eynesil’imize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Başkan Güdük, projeye destek veren devlet büyüklerine de teşekkür ederek şunları söyledi: “Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a, Giresun Milletvekilimiz Sayın Ertuğrul Gazi Konal’a ve desteklerini esirgemeyen tüm devlet büyüklerimize halkımız adına şükranlarımı sunuyorum. Sen her şeyin en güzeline layıksın Eynesil.”
Neler Yapılacak?
Eynesil Belediyesi tarafından 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu çerçevesinde yapılan ihaleyle ilçeye; Kapalı sentetik çim yüzeyli futbol sahası, Soyunma odaları,Basketbol sahası,Voleybol sahası, Koşu pisti kazandırılacak.
Sporun Merkezi Eynesil Olacak
Spor kompleksi, sadece sportif faaliyetler için değil, aynı zamanda Eynesil’in sosyal hayatını da canlandıracak. Özellikle gençlerin spora yönlendirilmesinde bu projenin kilit rol oynayacağını belirten Başkan Güdük, “Sporun yaygınlaşması, gençlerimize olan sorumluluğumuzdur. Bu tesisler sadece bir spor alanı değil, aynı zamanda Eynesil’in sosyal yaşamına nefes olacak bir merkezdir” dedi.