Espiye Müftülüğünden Öğrencilere Gezi Turu

TAKİP ET

Giresun'un Espiye ilçesinde Espiye İlçe Müftülüğü Merkez yatılı erkek hafızlık kurs öğrencileri için Giresun'a ve Site yatılı kız hafız öğrencileri için Ordu'ya gezi düzenledi.

Din Hizmetleri Uzmanı Orhan Cesur eşliğinde erkek öğrenciler, Giresun Kalesi, şehitlik, Osman Ağa'nın anıt mezarı, Kapu Cami, Seyyit Vakkas Türbesi ve Hasan Tepesi’ni ve Site Yatılı hafız Kız öğrenciler ise, Kuran Kursu Öğreticisi Hatice Bal eşliğinde Ordu-Boztepe, Bulancak ve Giresun Kalesi’ni ziyaret ettiler.

Erkek öğrenciler, Giresun Kalesindeki Şehitliği, Topal Osman Ağa'nın mezarı ile Seyyit Vakkas Türbesini ziyaret ederek Kur'an okuyup dua ettiler.

Tarihi Kapu Kahve Camii’nde ziyaret eden öğrenciler, Cami İmam-Hatibi Mehmet Kudu tarafından Osmanlı Devleti döneminde bir Denizci Subay tarafından yapılan cami hakkında bilgi aldılar.

Ardından Giresun’un seyir tepesi olarak bilinen Hasan Tepesine çıkan öğrenciler buradan Giresun manzarasını seyrettiler. Şehir merkezinde de gezinti yapan öğrenciler piknik yaparak geziyi tamamladılar.

Gezide öğrencilere Müftülük Din Hizmetleri Uzmanı Orhan Cesur, Kurs Yöneticisi Mehmet Demirel ve Kurs Öğreticisi Yunus Öztürk eşlik etti.

 

Giresun Espiye