Espiye Belediyesi'nden okullara yatırım eğitime destek

TAKİP ET

Espiye Belediyesi, eğitime verdiği önemi bir kez daha gösteriyor.

Espiye Belediyesi tarafından ilçedeki Şehit Sezgin Burak Cantürk Ortaokulu, Cibril İlkokulu/Ortaokulu ve Soğukpınar Şehit Özgün Özdemir İlkokulu/Ortaokulu gibi birçok okulda yapılan çalışmalarla öğrencilerin daha iyi bir eğitim ortamına sahip olmaları sağlanıyor.

Espiye Belediyesi tarafından ilçede yapılan eğitim çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunularak şu bilgiler paylaşıldı;

Şehit Sezgin Burak Cantürk Ortaokulu bahçesine 40x80 metre halı sahası ve oyun alanı kazandırılmıştır.

Cibril İlkokulu/Ortaokulu bahçesine 25x15 metre halı saha kazandırılmıştır.

Soğukpınar Şehit Özgün Özdemir İlkokulu/Ortaokuluna halı saha alt döşemesi için çalışmalar yapılmaktadır.

75. Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesine Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği ile bakanlık düzeyinde çalışmalar yapılarak halı saha ve spor kompleksi kazandırılmıştır. Spor kompleksinin saha ve zemin düzenleme çalışmaları yapılmıştır.

Atatürk Ortaokulu ve Şehit Murat Şahin Anadolu İmam Hatip Proje Okulu bahçesinde halı saha yapılması için projelendirme çalışmaları yapılmıştır.

İhtiyaç talep eden tüm okullarımızın çöp kovası, kamelya ve bank ihtiyaçları giderilmiştir. Okulların sportif faaliyetlerinde kullanılmak üzere kale direkleri, basket ve voleybol direkleri, spor araç gereçleri temin edilmiştir.

İhtiyacı olan okulların talepleri doğrultusunda Cibril İlkokuluna klima ve Ericek İlkokuluna jeneratör temin edilmiştir.

İlçemiz okullarında il düzeyinde ve ulusal düzeyde sosyal ve sportif faaliyetlerde kayda değer başarılar elde edilmiştir. Bu öğrencilerin ulaşım ve konaklama giderleri karşılanmıştır. Ayrıca başarılı öğrenciler ödüllendirilmiştir.

2021-2022 Eğitim Öğretim yılı Eylül ayında 150 bin, 2022-2023 Eğitim öğretim yılı eylül ayında 200 bin ve 2023-2024 Eğitim öğretim yılı eylül ayında 300 bin TL olmak üzere okullarımız için ayrılarak temel ihtiyaçları için nakdi yardım sağlanmıştır.

Esentepe Mahallemizde yapılması planlanan 16 derslikli ilkokul için 4700 m2 yer tahsisi yapılmıştır.

Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yeni hizmet binası için Gençlik Merkezinin yanında bulunan 1500 m2’lik alan Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilmiştir.

İlçemizde yeni açılan Aile Destek Merkezinin bir katı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze tahsis edilmiştir.

İlçemizde kısa süre sonra faaliyete başlayacak olan e-sınav merkezinin ilçemize kazandırmıştır.” Espiye Belediyesi, eğitim alanındaki yatırımlarıyla bölgedeki eğitim kalitesini arttırmayı ve öğrencilerin daha iyi bir geleceğe sahip olmalarını hedefliyor.

Espiye Belediyesi Şehit Sezgin Burak Cantürk Ortaokulu Cibril İlkokulu/Ortaokulu Soğukpınar Şehit Özgün Özdemir İlkokulu/Ortaokulu