Çoruh EDAŞ'tan Giresun'a büyük yatırım

TAKİP ET

Sorumlu olduğu illerde 1,5 milyon aboneye kesintisiz ve kaliteli enerji arzı sağlayan Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), Giresun il merkezinde sürdürdüğü yenileme çalışmaları neticesinde toplamda 485 milyon TL yatırıma ulaştı.

Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinde 61 ilçede kesintisiz ve kaliteli enerji arzı faaliyetlerine devam eden Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarına devam ediyor. Şirket, Giresun Merkez’de artan enerji ihtiyacının karşılanması adına toplamda 49 milyon TL yatırım tutarıyla yeni projelerini hayata geçirdi. Böylelikle 2023 yılı sonunda Giresun ilinde toplamda 485 milyon TL yatırım gerçekleştirilmiş oldu.

Çoruh EDAŞ 2024’te de Giresun’a yatırımlara devam ediyor

Çoruh EDAŞ Giresun İl Müdürlüğü’nün yatırım programı kapsamında, Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Çotanak Spor Kompleksi’nin de bulunduğu Aksu Mahallesi’nde, Pazar Caddesi ile Mehmet İzmen Caddesi’ndeki havai hatlı direkler kaldırılarak gerekli kapasite artışları ve trafo ilaveleri yapıldıktan sonra elektrik hatları yer altına alındı. Çalışma neticesinde yaklaşık 22 kilometre yer altı kablosu tesis edildi. Bölgeye ilave edilen aydınlatma direkleri ile yaklaşık 2,5 kilometrelik caddenin aydınlatması da iyileştirildi. Giresun Belediyesi ile koordineli olarak yürütülen proje kapsamında, ilin diğer önemli yerleşkelerinden olan Boztekke Caddesi’ndeki havai hatlı elektrik direkleri de kaldırılarak yerine 9 kilometre uzunluğundaki yer altı kablosu tahsis edildi. Böylelikle görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak elektrik iletimi daha güvenli hale getirildi.

“Artan enerji ihtiyacına karşılık kesintisiz elektrik arzı çalışmalarımızı sürdürüyoruz”

Giresun il merkezinde artan yapılaşmalardan kaynaklı olarak enerji ihtiyacının da arttığını belirten Çoruh EDAŞ Giresun İl Müdürlüğü yetkilileri, “Gaziler Mahallesi Prof. Ahmet Taner Kışlalı Caddesi, Teyyaredüzü Mahallesi Şht Yılmaz Mındız Sokak, Kavaklar Mahallesi Kamberli Sokak, Gedikkaya Mahallesi 104 Nolu Sokak ve Nihatbey Caddesi’nin alt sokağında olmak üzere ilimize toplamda 5 adet beton köşk tipi trafo tesis ettik. Bu yatırımlarla her geçen gün sayısı artan abonelerimizin enerji ihtiyaçlarını karşılamayı, aynı zamanda cadde ve sokaklarımızı daha modern ve güvenli bir hale getirmeyi hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

Yatırım programı dahilinde çalışmalarına kesintisiz olarak devam edeceklerinin altını çizen Çoruh EDAŞ yetkilileri, “2023 yılı hedeflerimiz kapsamında sorumlu olduğumuz illerde yürüttüğümüz faaliyetlerle toplamda 485 milyon TL yatırıma ulaştık. Giresun’da ve bulunduğumuz her ilde kesintisiz elektrik arzı çalışmalarına devam ederek 2024 yılında da örnek teşkil eden projelere imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

Çoruh EDAŞ Giresun Artvin Gümüşhane Rize Trabzon Çoruh Elektrik Dağıtım