ÇKS Başvurularında Son Gün Ne Zaman?

TAKİP ET

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Çiftçi Kayıt Sistemi'ne yapılacak başvurular konusunda önemli uyarılarda bulundu. Peki Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) son başvuru kayıt tarihi ne zaman, nereden başvuru yapılabilir, kimler başvurabilir? Detaylar haberimizde…

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne Giresun genelinde 15 binin üzerinde üreticinin başvuru yapmadığı konusunda uyarı yaparak; başvuru tarihlerinin 2 Ocak 2024 tarihinde sona ereceğini duyurdu.

Başvuru yapmayan üreticilerin herhangi bir tarımsal desteklemeden yararlanamayacağının altını çizen Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü başvuruların İl/ İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri veya e- devlet üzerinden yapılacağını açıkladı.

Çiftçi Kayıt Sistemi'nde yapılan son değişiklikle birlikte mülkiyet ve miras sorunu nedeniyle kayıt yaptıramayan üreticilerin arazileri için yapılan açıklamada; “Daha önceki yıllarda mülkiyet ve mirasçılık sorunu nedeniyle kayıt yapılamayan tarım arazileri "Taahhütname" belgesi ile kayıt altına alınabilmektedir.

Üreticilerimiz tarafından fiilen üretim yaptığı halde mülkiyet ve mirasçılık sorunu nedeniyle kayıt yaptıramadıkları araziler için de bağlı bulundukları İl/ İlçe Müdürlüklerine başvuruda bulunarak bu durumdaki araziler için mevcut başvuru dosyalarına ilave veya hiç kaydı olmayan üreticiler için yeni başvuru dosyası oluşturmak mümkündür” denildi.

Giresun ÇKS Çiftçi Kayıt Sistemi Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü