CHP'Lİ HASBİ DEDE'NİN SKANDALLARI DEVAM EDİYOR!
"KIZIM ATTI" YALANI SAVCILIĞA TAKILDI!
İçişleri Bakanlığı’nca görevden alınan CHP’li eski Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede hakkındaki çocuk tacizi soruşturmasında iddianame tamamlandı. Savcılık, Dede’nin suçu 14 yaşındaki kızının üzerine yıkma çabasını "delil uydurma" olarak niteledi.
Görele’yi sarsan taciz skandalında sular durulmuyor. 2009 doğumlu bir kız çocuğuna yönelik Instagram ve WhatsApp üzerinden gerçekleştirilen iğrenç taciz iddiaları, savcılık iddianamesiyle yeni bir boyut kazandı. Koltuğundan uzaklaştırılan tutuklu Hasbi Dede’nin, yargıdan kurtulmak için başvurduğu "aile içi fedakarlık" senaryosu emniyet güçlerinin yaptığı teknik incelemeler sonucunda çöktüğü kaydedildi.
TEKNİK VERİLER "HASBİ DEDE" DİYOR
8 Şubat’ta başlayan ve 10 Şubat’ta tutuklanarak Espiye Kapalı Cezaevi’ne gönderilen CHP’li Hasbi Dede’ye yönelik devam eden soruşturma sürecinde ortaya atılan ve Dede’nin 2011 doğumlu kızına ait olduğu iddia edilen "Mesajları ben attım" itirafı, siber suçlar uzmanlarının incelemesine takıldı. Savcılık; mesaj saatleri, cihazın aktif kullanım verileri ve dijital zaman damgalarının Hasbi Dede’yi işaret ettiğini net bir şekilde ortaya koyduğu ifade edildi.Soruşturma sırasında
küçük kızın telefonunda bulunan "babasına hitaben yazılmış" duygu dolu notun, olaydan günler sonra delil oluşturmak amacıyla yazıldığı belirlendi. Hasbi Dede’nin 14 yaşındaki kızının babasını kurtarmak için mesajları kendi yazdığını söylemesi savcılık tarafından inandırıcı bulunmadı. Yapılan teknik incelemede kızının "Instagram'ı sildim" dediği saatte, telefonda mağdur çocuğun profilinden ekran görüntüsü alındığı saptandı. Hasbi Dede’nin 14 yaşındaki kızının suçu üstlenmesi halk arasında yaygın olan “kuzenim atmış” ifadesinin bir benzeri olduğu yorumlarına neden oldu.
"NASIL ERKEĞİM, ETKİLİYORSUN BENİ..."
İddianamede yer alan kan dondurucu mesajlar, skandalın boyutunu gözler önüne serdi. Hasbi Dede’nin küçük çocuğa; "Ben nasıl erkeğim, etkiliyorsun beni", "Bu saatte neden yazar bir adam sence" gibi ifadelerle tacizde bulunduğu kayıtlara geçti.
4.5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ
Savcılık, "elektronik haberleşme araçlarının sağladığı kolaylıktan yararlanarak çocuğa karşı cinsel taciz" suçundan Hasbi Dede’nin 4 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Kendi öz evladını bu kirli suça alet ederek adaleti yanıltmaya çalıştığı ifade edilen Dede’nin, mahkemede ne diyeceği merak konusu.