CHP Giresun Kadın Kolları İl Başkanı Kozluca Dünya Çocuk Hakları Günü'nü Kutladı

TAKİP ET

Giresun CHP Kadın Kolları İl Başkanı Ayça Kozluca 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Kozluca mesajında; “Çocuk hakları, dünya genelinde tüm çocukların eğitim, sağlık, barınma, fiziksel, psikolojik ve cinsel sömürüye karşı koruma gibi temel haklarını kapsayan evrensel bir kavramdır. Ancak maalesef ülkemizde milyonlarca çocuk, yoksulluk, çocuk işçiliği, eğitimde kopmalar, küçük yaşta evlilik, cinsel istismar gibi sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır.

Çocukların en temel hakkı olan eğitimden koparılan, işçi olmaya zorlanan, tarikatlara mecbur bırakılan çocuklarla ilgili yaşanan bu sorunlar her geçen gün derinleşmektedir. Ekonomik kriz, çocukların aile ekonomisine katkı sağlamak için çalıştırılmasına ve küçük yaşta zorla evlendirilmelerine neden olmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Toplumun ilerlemesi ve sürdürülebilir kalkınma için çocukların iyi bir şekilde yetiştirilmesi ve gelişmeleri gerektiğini vurgulayan CHP Kadın Kolları İl Başkanı Ayça Kozluca, çocuk haklarına yönelik politikaların bu doğrultuda olması gerektiğini ifade etti. Devletin, her çocuğun sağlık, barınma, eğitim gibi temel ihtiyaçlarını karşılamakla yükümlü olduğunu belirten Kozluca, çocuk haklarının korunması ve teşvik edilmesinin toplumun sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Kozluca, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nü, tüm dünya çocuklarının eşit, adil ve mutlu bir geleceğe sahip olabilmesi için mücadeleye devam etme günü olarak gördüklerini belirterek, bu özel günde çocuk haklarına dikkat çekilmesini ve bu hakların korunması için daha etkili politikaların hayata geçirilmesini temenni etti.

Giresun 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü CHP