Avrupa'daki gelişmeleri yerinde incelediler

TAKİP ET

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında yürütülen Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Akreditasyonu Projesi ile Viyana'da 5 günlük bir iş başı gözlem faaliyeti gerçekleştirdi.

Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Akreditasyonu Projesi, yetişkin eğitiminde temel becerilerin (okur-yazarlık, medya okuryazarlığı vb.) ve sürekli öğrenmenin geliştirilmesi amacıyla düzenlendi.

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından koordine edilen iş başı gözlem faaliyetine, Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı farklı ilçelerde faaliyet gösteren Halk Eğitimi Merkezlerinde görev yapan idareci, öğretmen ve usta öğreticilerden oluşan 10 kişilik bir ekip katıldı. Viyana’da gerçekleştirilen faaliyet ile, katılımcıların farklı bir kültürel ve eğitim ortamında deneyim kazanması ve bu deneyimlerden kendi eğitim sistemlerine fayda sağlaması hedeflendi.

Katılımcılar, Viyana'da faaliyet göstermekte olan Bianna Art yetişkin eğitimi kurumunda iş başı gözlem faaliyeti yaparak Avrupa'daki uygulamaları yerinde inceleme fırsatı buldular. Bu deneyim, özellikle yetişkin eğitimi alanında çalışan kişilerin mesleki ve kişisel gelişimlerine büyük katkı sağladı.

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu Erasmus+ hareketlilikleri ile ilgili değerlendirmesinde; "Akreditasyon çalışmalarımızın amaçları doğrultusunda hareketliliklere katılan öğretmenlerimizin ve usta öğreticilerimizin, Avrupa'da bulunan okul ve kurumları ziyaret ederek eğitim sistemleri hakkında elde ettiği deneyimlerin, mesleki gelişimlerinde önemli bir yeri olduğunu ve bu mesleki gelişimin örgün ve yaygın eğitim süreçlerine yansımasının ilimizde var olan eğitim kalitesinin gelişmesine katkı sağlayacaktır'' ifadelerini kullandı.

Müdür Tosunoğlu, projenin hazırlanmasında ve yürütülmesinde emeği geçen AR-GE birimi başta olmak üzere hareketlilik süreci ve sonrasında Giresun’daki çalışmalara katılım sağlayan öğretmenlere ve usta öğreticilere teşekkür etti.

Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Akreditasyonu Projesi Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu Erasmus+