Asgari ücrete ara zam gelecek mi?

TAKİP ET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı Haber Global televizyonunda yapılan canlı yayında asgari ücrete ara zamma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Işıkhan, asgari ücretin hükümet tarafından belirlenmediğini ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bu konuda karar verdiğini vurguladı. Temmuz ayında artış yapılmayacağının dikkate alınarak Ocak ayında artış yapıldığını belirten Bakan Işıkhan, ekonominin denge işi olduğunu ve bu dengeyi gözetmek gerektiğini dile getirdi.

Bakan Işıkhan, kalıcı refah artışının önemine vurgu yaparken, istihdamdan feragat etmeden bir büyüme sergilendikçe işçilere, memurlara ve emeklilere yönelik desteğin sürdürüleceğini ifade etti.

Ayrıca, 1 Mayıs tartışmalarına da değinen Bakan Işıkhan, 1 Mayıs'ın resmi tatil olmasının olumlu bir gelişme olduğunu belirtti. İstanbul ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinde kutlamalara izin verildiğini, Taksim'de ise çelenk konulabileceğini söyledi.

Bakan Işıkhan'ın açıklamalarıyla birlikte, asgari ücrete Temmuz ayında bir ara zam gelmeyeceği ve mevcut durumun Ocak ayındaki artışla devam edeceği netlik kazanmış oldu.