Alucra ve Çamoluk ilçelerinde eğitim faaliyetleri değerlendirildi

TAKİP ET

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Alucra ve Çamoluk ilçelerinde yapılan eğitim öğretim faaliyetlerini değerlendirmek üzere paylaşım toplantıları düzenledi.

Toplantılarda ilçe ve okul müdürleri ile bir araya gelindi ve eğitim öğretimde yaşanan gelişmeler, yapılan faaliyetler ve gelecek planları ele alındı.

Alucra Hacı Osman Erilli Anadolu İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda sabah saatlerinde başlayan toplantıya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ergin Aybar ve Şube Müdürü Murat Yavuz'un yanı sıra Alucra ilçesinin ve okullarının yöneticileri katıldı. Öğrencilerin kazanımlarını artırmak, moral ve motivasyonlarını yükseltmek amacıyla yapılan çalışmaların sunumları gerçekleştirildi.Öğleden sonra ise Çamoluk Öğretmenevi Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda, Çamoluk ilçesinin milli eğitim yöneticileri ve okul müdürleri bir araya geldi. Burada da 2024 yılına hazırlık kapsamında yapılacak sınavlar, öğrencilerin kazanımları ve moral artırıcı faaliyetler konusunda bilgilendirme sunumları yapıldı.

İlçe paylaşım toplantılarının devamında; öğrenci devamsızlığının azaltılması ile sürekli devamsız öğrencilerin eğitime kazandırılması çalışmalar yapılması, TÜBİTAK, TEKNOFEST, Gençlik, Erasmus vb. ulusal ve uluslararası projeler-yarışmalara başvuru ve katılımın artırılması, veli ve aile ziyaretleri gerçekleştirilmesi, Dilimizin Zenginlikleri, Liselerde Bilim Uygulamaları ve Oku-Yorum,Yazı-Yorum projelerinin faaliyetleri, 2. dönemde yapılacak Ortak Sınavlara dair hazırlıklar, halk eğitimi kurslarına devam edilmesi, okul pansiyonlarının ve yemekhanelerinin denetimi, taşımalı eğitim araçları ve yemeklerinin kontrol ve denetimleri, özel okul servis araçlarının denetimleri, bağımlılıkla mücadele, şiddetin önlenmesi, okullarda güvenli ortamın oluşturulması ile okullardaki bilimsel, sportif, sosyal ve kültürel etkinliler başta olmak üzere eğitim öğretime dair birçok konuda paylaşımlar yapılarak önemli hatırlatmalarda bulunuldu.

Alucra Çamoluk TÜBİTAK TEKNOFEST