2023'te 270 Yangına Müdahale Ettiler!

TAKİP ET

Giresun Beldiyesi bünyesinde yer alan İtfaiye Müdürlüğü çalışmalarıyla ilgili bilgi paylaştı. 

 İtfaiye Müdürlüğünün 2023 yılında vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak adına özverili bir şekilde çalışma sürdürdüğünü ifade eden açıklamada şöyle devam etti: 

"İtfaiye ekipleri yangınlara başarılı müdahalelerde bulunarak, vatandaşların güvenliğini temin ederken, çocuklardan başlayarak binlerce kişiyi yangınlar konusunda bilinçlendirdi. 7 gün 24 saat esasıyla görev yapan İtfaiye Müdürlüğü, yangın, trafik kazası, kurtarma, sel ve su baskını, iş yeri denetimi, eğitim ve tatbikatlarla ilgili 12 aylık istatistikleri paylaştı. Vatandaşların zor zamanlarında yardıma koşmaya devam eden itfaiye ekipleri, 1 Ocak-31 Aralık 2023 tarihleri arasında meydana gelen 270 yangına müdahale ederek alevleri söndürdü. Faaliyetler, şu rakamlarla kayıtlara geçti: hayvan kurtarma: 482, merdivenli araçla çalışma: 844, zararsız yangınlar: 168, vatandaşa yardım ve kurtarma: 470, yangınlar: 102, iş yeri raporu: 414, eğitim, tatbikat, denetleme: 186, trafik kazası: 35. İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde görevli su altı ve su üstü arama kurtarma ekibi ise başarılı bir şekilde görevini sürdürüyor. Özellikle yaz aylarında meydana gelen boğulma olaylarına dalgıçlar etkili bir şekilde müdahale ediyorlar."

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, yaptığı açıklamada, İtfaiye Müdürlüğü'nün 2023 yılında başarılı bir performans sergilediğine vurgu yaparak, ekiplere teşekkür etti. Şenlikoğlu, "Ekiplerimiz, 2023 yılında meydana gelen yangın, trafik kazası, afet kurtarma ve boğulma vakaları gibi olaylara anında müdahale etti. Yıl boyunca herhangi bir aksaklığa mahal vermeden, olaylara zamanında müdahale ile başarılı işler yaptılar. Büyük bir özveriyle itfaiyemizde fedakârca görev yapan her bir mesai arkadaşıma teşekkür ediyor, görevlerinde kolaylıklar diliyorum" şeklinde konuştu.

giresun haber giresun haber son dakika giresun haber ajansı giresun haberci giresun haber siteleri Yangın Giresun Belediyesi