Proje kapsamında yapılan çalışmaları, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, AK Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz, Merkez İlçe Başkanı Ekrem Faruk Civelekoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Şahin ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdem Kılavuz birlikte yerinde inceledi.
Giresun Adası’nın doğal yapısını koruyarak gezilebilir ve sürdürülebilir bir turizm noktası haline getirilmesi amacıyla yürütülen projede; yürüyüş yolları, seyir terasları, kafe alanı, oturma grupları, banklar ve doğal dokuya uygun ahşap çöp kovaları gibi çevre düzenleme unsurlarının inşası devam ediyor.
Milletvekili Ali Temür, Giresun’un turizm potansiyelini artırmak ve şehri hak ettiği noktaya taşımak için bu tür projelere büyük önem verdiklerini belirterek, “Şehrimizi kalkındırmak ve değerine değer katmak adına çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi.
Milletvekili Temür ayrıca, projeye verdikleri destekten ötürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a ve Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’a teşekkür ederek, “Giresunlu hemşerilerim adına en kalbi şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Giresun Adası’nın tamamlanacak çevre düzenlemesiyle birlikte hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmesi bekleniyor.
Haber Merkezi




