Giresun'da Fındığın Düşmanı Kahverengi Kokarca'ya Karşı Seferberlik!

TAKİP ET

Giresun'un Espiye ilçesine bağlı Bahçecik ve Gebelli köylerinde, kahverengi kokarca zararlısına karşı bilgilendirme ve mücadele çalışmaları başlatıldı.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, üreticilere zararlının etkileri, yayılma şekli ve mücadele yöntemleri hakkında kapsamlı bilgiler verildi.

Bilgilendirme toplantılarının ardından, kahverengi kokarca ile biyoteknik mücadelede kullanılan feromon tuzakları üreticilere dağıtıldı. Yetkililer, zararlının tarımsal ürünler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, özellikle fındık başta olmak üzere birçok üründe verim kaybına neden olabileceğini vurguladı.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bölgedeki çiftçilerin zararlıya karşı bilinçli hareket etmesi ve tuzakların etkin şekilde kullanılmasıyla, mücadelede başarılı sonuçlar elde edileceğini belirtti.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü feromon tuzakları fındık