Giresun'da 12 Milyonluk Spor Atağı! Dev Spor Kompleksi Hizmete Açıldı
Giresun Merkez'de bulunan Olimpik Yüzme Havuzu ve bağlı spor salonu, kapsamlı bakım ve onarım çalışmalarının ardından yeniden hizmete açıldı. Tesis, modernizasyon çalışmalarıyla birlikte şehrin en donanımlı spor merkezlerinden biri haline geldi.
AK Parti Giresun Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi Ali Temür, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yaklaşık 7 ay önce yaşanan elim bir olay nedeniyle hizmete ara verilen spor kompleksinin, hızlıca başlatılan onarım süreciyle yeniden faaliyete geçtiğini belirtti.
Milletvekili Temür, 20 Haziran 2025 tarihinde gerçekleştirilen ihalenin ardından yüklenici firmanın çalışmalara hızla başladığını ve 12 milyon TL’lik bir yatırımla tesisin tamamen yenilendiğini belirterek; “Yaklaşık 7 ay önce yaşanan elim bir olay nedeniyle hizmete ara vermek zorunda kaldığımız Giresun Olimpik Yüzme Havuzu ve bağlı spor salonumuzun bakım-onarım sürecini yakından takip ederek ilgili işlemleri hızlıca başlatmıştık. 20 Haziran 2025 tarihinde gerçekleştirilen ihalenin ardından yüklenici firma tarafından bakım ve onarım çalışmaları hızlı bir şekilde tamamlanmış; tesisimiz yeniden halkımızın hizmetine sunulmuştur. Yapılan çalışmalar kapsamında; mekanik tesisat imalatları tamamlandı, gaz yakıtlı kazanlar onarıldı, çelik bacalar yenilendi, 11 adet arızalı pompa onarıldı, havuz otomasyon sistemi bakımdan geçirildi, su deposu ve arıtma sistemine havalandırma eklendi, yangın hattı dizel motoru yenilendi, kazan dairesine karbon monoksit ve doğalgaz detektörleri takıldı, elektrik tesisatı yenilendi, yangın alarm sistemi güncellendi, yeni toplantı salonu, bay-bayan mescit ve şadırvan oluşturuldu, karate ve judo salonları kazandırıldı, fitness aletlerinin bakımı yapıldı. Toplam 12 Milyon TL’lik bir yatırımla, Giresun Merkez Olimpik Yüzme Havuzu Spor Kompleksi, modern, güvenli ve donanımlı bir spor merkezi haline gelmiştir.” ifadelerini kullandı.
“Modern, Güvenli ve Donanımlı Bir Spor Merkezi”
Milletvekili Temür, yenilenen yüzme havuzu ve spor kompleksinin artık daha modern, güvenli ve fonksiyonel bir yapıya kavuştuğunu vurgulayarak, “Bu değerli tesisin tekrar hizmete açılmasında emeği geçen tüm kurumlarımıza, yüklenici firmaya ve İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyor; Giresun’umuza hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.